Veel gemaakte fouten bij het verkopen van een huis

Fouten bij het verkopen van een huis

Makelaar Leco Vastgoed koopt uw huis

gratis & vrijblijvend

Ontvang binnen 1 dag een bod

Doe direct een aanvraag

Sinds 2002

Met meer dan 20 jaar ervaring bestaat het team van Leco Vastgoed uit ervaren specialisten waaraan u definitief uw huis kunt verkopen.

Reviews

Lees onze klant ervaringen en overtuig u van onze correcte en betrouwbare werkwijze.

favicon huis snel verkopen  Gratis het beste bod

favicon huis snel verkopen  Aanbetaling mogelijk

favicon huis snel verkopen  Ruim 20 jaar ervaring

Fouten bij het verkopen van een huis

Vermijd fouten

Vermijd deze fouten bij het verkopen van uw huis! En Leer hoe u de beste prijs krijgt voor uw huis. Ideaal als uw denkt “ik wil mijn huis verkopen“. 

Een huis verkopen kan een verrassende en tijdrovende emotionele uitdagend zijn, vooral als u het nog nooit eerder hebt gedaan.

Soms kan het voelen als een inbreuk op de privacy, omdat vreemden in uw huis lopen, uw keukenkasten en kledingkasten openen en rondneuzen.

Fouten bij het verkopen van een huis

In 5 stappen verkocht

huis opkoper

Fouten bij het verkopen van een huis

Geen emoties

Potentiele kopers zullen kritiek hebben op een plek die voor u waarschijnlijk meer is geworden dan alleen vier muren en een dak. En als klap op de vuurpijl zullen ze u minder geld bieden dan u denkt dat uw huis waard is .

Ontzettend vriendelijk en goudeerlijk.
Is er niet op uit om vooral eigen zakken te vullen. Je vindt ze niet vaak moet ik zeggen…

Fouten bij het verkopen van een huis

De beste prijs

Zonder ervaring en een complexe, emotionele gebeurtenis, is het gemakkelijk voor nieuwe particuliere verkopen om veel fouten te maken. Met een beetje knowhow kunt u echter veel van deze valkuilen vermijden. Lees verder om erachter te komen hoe u uw huis kunt verkopen tegen de hoogst mogelijke prijs binnen een redelijke termijn en zonder er gek van te worden.

Gratis het beste bod

Persoonlijk contact

Geen makelaarskosten

Oplevering wanneer u wenst

Vertrouwd sinds 2002

Aanbetaling mogelijk

Gespecialiseerde huisopkoper

Direct uw huis verkopen

fouten bij het verkopen van een huis

Belangrijkste leerpunten

Houd uw emoties onder controle en blijf gefocust op het zakelijke aspect van het verkopen van uw huis.

Het in de arm nemen van een makelaar kost meer geld, maar het kan ook veel giswerk wegnemen bij de verkoop.

huis snel verkopen

Uw huis zelf verkopen

Als u toch besluit om uw huis zelf te verkopen, hanteer dan een redelijke verkoopprijs en houd rekening met de tijd van het jaar.

Bereid u voor op de verkoop, beknibbel niet op de afbeeldingen in uw advertentie en maak aan een koper de eventuele gebreken bekend.

Emoties 

Het is gemakkelijk om emotioneel te worden over het verkopen van uw huis, vooral bij uw eerste huis. Je hebt veel tijd en moeite gestoken in het vinden van het eerste huis, U hebt eigen geld geïnvesteerd gespaard en de meubels hebben misschien veel herinneringen gecreëerd. Mensen hebben over het algemeen moeite om hun emoties onder controle te houden als het tijd is om afscheid te nemen.

Blijf positief

Denkt u dat het onmogelijk is om uw huis verkocht te krijgen? Dat is het niet. Wanneer u besluit uw huis te verkopen, begin dan te denken aan uzelf als ondernemer en verkoper in plaats van alleen als huiseigenaar. Vergeet zelfs helemaal dat u de eigenaar bent. Door de transactie puur zakelijk en financieel te bekijken, neemt u afstand van alle emotionele aspecten van de verkoop van uw huis.

Denk als een koper

Probeer u ook te herinneren hoe het voelde toen u aan het winkelen was voor dat huis. De meeste kopers zullen ook in een emotionele toestand zijn. Als u zich nog kunt herinneren dat u u eerste huis kocht, evenals een imago en een levensstijl, is de kans groter dat u extra moeite doet om een ​​en ander in te richten en wat kleine verbouwingen uit te voeren om de beste prijs voor uw huis te krijgen. 

Huis eerst opknappen

Deze uiterlijke kleine veranderingen of verbouwingen zullen niet alleen de verkoopprijs ten goede komen; ze helpen u ook om emotioneel afstand te doen, omdat uw huis er minder herkenbaar uitziet.

Wel of geen makelaar

Hoewel makelaars een flinke commissie (courtage) vragen – meestal 1 tot 2% van de verkoopprijs van uw huis – is het waarschijnlijk geen goed idee om uw huis zelf te verkopen, vooral als u het nog nooit hebt gedaan. 

fouten bij het verkopen van een huis

Gemak bij de verkoop

Het kan verleidelijk zijn, vooral als u al die bordjes ’te koop’ in de voortuinen van mensen of op internet hebt gezien. Dus loont het om een ​​makelaar in te schakelen?

Fouten bij het verkopen van een huis

Goede makelaar

Een goede makelaar heeft over het algemeen het beste met u voor. Ze helpen u een eerlijke en concurrerende verkoopprijs voor uw huis te bepalen, waardoor uw kansen op een snelle verkoop groter worden. Een makelaar kan ook helpen het emotionele proces af te zwakken door interactie met potentiële kopers en het elimineren van nieuwsgierigen die alleen naar uw huis willen kijken maar niet van plan zijn een bod uit te brengen.

Veel ervaring

Uw makelaar heeft ook meer ervaring met het onderhandelen over de verkoop van huizen, waardoor u meer geld kunt krijgen dan u zelf zou kunnen. En als er tijdens het verkoopproces problemen opduiken – en dat doen ze vaak – zal een ervaren professional er zijn om ze voor u op te lossen. Tot slot zijn makelaars bekend met alle papierwerk en valkuilen die bij onroerend transacties komen kijken en kunnen ze ervoor zorgen dat het proces soepel verloopt. Dit betekent dat er geen vertragingen of afgelaste deals zullen zijn.

kies voor deze huizen opkoper

Fouten bij het verkopen van een huis

Makelaar inschakelen?

Maar moet je na het lezen van dit alles nog een makelaar inschakelen? Dat kunt u alleen zelf beslissen. Wat te doen als u geen makelaar in de arm neemt?

Dus als u hebt besloten om eenmaal geen makelaar in te schakelen. Dat kan gerust, want het is niet alsof het niet kan. Er zijn zeker mensen die hun eigen huis succesvol verkopen. 

fouten bij het verkopen van een huis

Ga kopers niet afleiden

Als iemand uw huis wil bezichtigen, moet u daar rekening mee houden, ook als het u even wat moelijker uitkomt. En ja, je moet het huis voor elk bezoek schoonmaken en opruimen. Een koper zal niet weten of het kan schelen of je huis vorige week schoon was. Het is veel werk, maar blijf gefocust op de prijs. Wanneer u uw woning zelf verkoopt bent u ook verantwoordelijk voor uw eigen marketing, dus zorg ervoor dat u uw huis overal kenbaar wordt gemaakt op internet om veel potentiele kopers te bereiken. Omdat u geen makelaar hebt, bent u degene die het huis laat zien en met de makelaar van de koper over de verkoop onderhandelt, wat voor sommige mensen tijdrovend, stressvol en emotioneel kan zijn.

Fouten bij het verkopen van een huis

Verkopers die hun huis zelf proberen te verkopen hebben het vaak niet in de gaten. Maar fouten bij het verkopen van een huis komen vaak voor. Een van die fouten is dat men zich niet of nauwelijks verdiept in de financiële situatie van een potentiele koper. Want het is meer dan redelijk om van een koper te verwachten dat hij van zijn hypotheekverstrekker een bewijs kan overleggen waaruit blijkt dat hij zijn hypotheek rond krijgt. Of dat hij over voldoende eigen geld beschikt om het huis te kopen. Want het ondertekenen van een koopcontract met een koper die de financiering toch niet rond krijgt heeft geen enkele zin terwijl u wel vastzit aan een getekende overeenkomst.

Onthoud echter dat u eerst onderzoek moet doen naar recent verkochte woningen in uw regio en naar huizen die momenteel op de markt te koop staan om een ​​aantrekkelijke verkoopprijs te bepalen. Houd er rekening mee dat bij de meeste huizenprijzen de courtage van een makelaar is ingecalculeerd, dus het kan zijn dat u daardoor uw prijs enigszins moet verlagen.

fouten bij het verkopen van een huis

Moet ik mijn huis er netjes bijzetten?

Ja, het inrichten van een huis kan leiden tot een snellere verkoop en een hogere huizenprijs. Niet iedereen heeft echter een professionele interieurarchitect in dienst. Slechts in een paar stappen, zoals opruimen en schoonmaken, kan een aanzienlijke impact en verbetering hebben op de verkoop van een huis en dat moet worden gedaan voordat u verhuist, ongeacht de verkoop.

Hoeveel verdien ik met de verkoop van mijn huis?

Hoeveel u verdient, hangt af van de verkoopprijs, makelaarskosten, advertentiekosten en natuurlijk het resterende hypotheekbedrag. En wat zijn de fiscale consequenties als ik mijn huis verkoop of verhuur? Hiervoor kunt een eens kijken op de website van de belastingdienst.

fouten bij het verkopen van een huis

Afzien van een makelaar

Omdat u afziet van een makelaar, kunt u overwegen een advies te vragen aan een vastgoedadvocaat om u te helpen met de finesses van de transactie. Zelfs met advocaatkosten kan het zelf verkopen van een huis u duizenden besparen. 

1. Een onrealistische vraagprijs

Of u nu met een makelaar werkt of het alleen, het bepalen van de juiste vraagprijs is van essentieel belang. Weet u nog de vergelijkende marktanalyse die u of uw makelaar deed toen u uw huis kocht om een goede biedprijs te bepalen? Kopers zullen dit ook voor uw huis doen, dus als verkoper moet u hen een stap voor zijn. Denkt u dat uw huis meer waard is, maar vergeet niet om een ​​realistische prijs vast te stellen op basis van vergelijkbare woningen in de buurt.

Als er geen huizenbubbel is, worden te dure huizen over het algemeen niet verkocht. Het is een feit dat te hoge prijzen de grootste fout zijn die verkopers maken.

2. Eerder een lagere prijs

Maak je niet al te veel zorgen over het instellen van een prijs die aan de lage kant is, want in theorie zal dit meerdere biedingen genereren en de prijs tot aan de werkelijke marktwaarde van het huis opbieden. In feite kan een te lage prijs voor uw huis een strategie zijn om extra interesse in uw advertentie te genereren, en u kunt een te laag bod altijd weigeren. 

3. De vraagprijs

Elke slimme koper zal proberen te onderhandelen, maar wat valt er nog te onderhandelen op deze gekke woningmarkt? Maar als je tot een deal wil komen moet je misschien een balletje opgooien. De meeste mensen willen hun huizen op de markt aanbieden tegen een prijs die kopers zal aantrekken en toch wat ademruimte laten voor onderhandelingen – het tegenovergestelde van de hierboven beschreven prijsstrategie. Dit kan werken, waardoor de koper het gevoel krijgt dat hij een goede deal sluit, terwijl u het bedrag dat u nodig hebt uit de verkoop kunt halen.

Of u uiteindelijk meer of minder krijgt dan uw vraagprijs, hangt waarschijnlijk niet alleen af ​​van uw prijsstrategie, maar ook van of u zich op een kopersmarkt of een verkopersmarkt bevindt en hoe goed u uw huis hebt opgeknapt en gemoderniseerd.

Een huis verkopen in de wintermaanden

Geloof het of niet, er is niet echt een goed moment om gedurende het jaar te verkopen. De winter, vooral rond de feestdagen, is meestal een moeilijke tijd om een huis te verkopen. Mensen zijn druk met hun sociale bezigheden, en het koude weer maakt het aantrekkelijker om gewoon thuis te blijven. Omdat er waarschijnlijk minder kopers op zoek zijn, kan het langer duren om uw huis te verkopen en krijgt u mogelijk niet de beste prijs. U kunt echter enige troost putten uit de wetenschap dat hoewel er misschien niet zoveel actieve kopers zijn, er misschien ook niet zoveel concurrerende verkopers zullen zijn, wat soms in uw voordeel kan werken.

U kunt beter wachten. Behoudens eventuele verzachtende omstandigheden die u kunnen dwingen om tijdens de winter of op feestdagen te verkopen, kunt u overwegen om te verkopen wanneer het weer begint op te warmen. Mensen zijn meestal bereid om een ​​huis te kopen als het warmer is.

4. Beknibbelen op foto’s en presentatie

Omdat zoveel kopers tegenwoordig online naar huizen zoeken en zoveel van die huizen foto’s hebben, bewijst u uzelf een slechte dienst als u geen goed beeld van uw huis geeft. Tegelijkertijd zijn er zoveel slechte foto’s van huizen die te koop staan, dat als u het goed doet, uw advertentie onderscheidt en extra interesse genereert.

Goede foto’s moeten haarscherp en duidelijk zijn en overdag worden gemaakt wanneer er voldoende natuurlijk licht beschikbaar is. Ze moeten de beste troeven van uw huis laten zien. Overweeg om indien mogelijk een groothoeklens te gebruiken, zodat u potentiële kopers een beter idee kunt geven van hoe hele kamers eruitzien. In het ideale geval huurt u een professionele vastgoedfotograaf in om resultaten van topkwaliteit te krijgen in plaats van dat uw makelaar alleen snapshots maakt op zijn mobiele telefoon. En stop niet alleen bij goede foto’s. Overweeg een videotour of 360-gradenweergave toe te voegen om uw vermelding verder te verbeteren. Dit kan eenvoudig met elke smartphone. U kunt zeker meer potentiële kopers verleiden om over uw drempel te lopen voor bezichtigingen. U kunt zelfs meer biedingen ontvangen als u ze een inleidende rondleiding geeft in uw huis.

Goede verzekering

Mogelijk heeft uw geldschieter u verplicht een (inboedel)verzekering voor af ​​te sluiten. Als dat niet het geval is, moet u ervoor zorgen dat u verzekerd bent voor het geval een kijker een ongeluk krijgt op uw terrein en u probeert aansprakelijk te stellen voor schade. U wilt er ook zeker van zijn dat er geen gevaren op het terrein zijn of dat u stappen onderneemt om deze te beperken (bijvoorbeeld de kinderen van potentiële kopers bij uw zwembad weg te houden en uw hond(en) even uit uw huis te halen tijdens bezichtigingen).

Verborgen gebreken

Denkt u dat u wegkomt met het verbergen van (verborgen) gebreken met uw huis? Bijna elk gebrek of probleem zal worden ontdekt tijdens de bouwkundige inspectie van de koper . U hebt drie opties om eventuele problemen op te lossen. Los het probleem van tevoren op, prijs het onroerend goed onder de marktwaarde om de problemen te verklaren, of bied het onroerend goed aan tegen een normale prijs en geef de koper een kans op een inschatting van kosten om het probleem of gebrek op te lossen.

Onthoud: als u het probleem niet van tevoren oplost, kunt u een behoorlijk aantal kopers mislopen die een kant-en-klaar huis willen. Uw huis laten inspecteren voordat u tot verkoop overgaat is een goed idee als u verrassingen achteraf wilt voorkomen na de verkoop. Bovendien bent u verplicht om verborgen gebreken vooraf te melden aan de koper.

fouten bij het verkopen van een huis

Onvoorbereid de verkoop in 

Verkopers die hun huizen niet opruimen en slordig in de verkoop plaatsen, laten geld liggen. Maak u geen zorgen als u het zich niet kunt veroorloven om een ​​professional in te huren. Er zijn veel dingen die u zelf kunt doen. Als u deze dingen niet doet, kan dit uw verkoopprijs verlagen en kunt u er ook voor zorgen dat u helemaal geen succesvolle verkoop krijgt. Als u geen kleine problemen hebt aangepakt, zoals een kapotte deurknop of een druppelende kraan, kan een potentiële koper zich afvragen of het huis grotere, duurdere problemen heeft die ook niet zijn aangepakt.

Laat een vriend of een makelaar (iemand met een frisse blik) punten aanwijzen die aandacht nodig hebben. Vanwege uw bekendheid met het huis, bent u mogelijk immuun voor de probleemplekken. Opruimen, grondig schoonmaken, een nieuwe verflaag op de muren aanbrengen en eventuele nare geurtjes verwijderen, zal u ook helpen een goede eerste indruk te maken op kopers.

Wanneer uw huis verkopen aan een huis opkoper?

Een huis verkopen aan een huis opkoper is een snelle manier om van het gedoe en de stress af te zijn die gepaard gaan met het verkopen van een huis. Het gedoe rondom bezichtigingen, huisdieren die in de stress schieten, uit te voeren reparaties, en het oriënteren op de woningmarkt.

De meeste opkopers zullen echter geen huis kopen voor meer dan 75% tot 80% van de waarde van het huis, minus eventuele verwachte reparatiekosten en opknapkosten. Het voordeel is wel dat u meteen en met zekerheid van uw huis af bent zodat u zich kunt richten op de volgende stap in uw leven. Een huis verkopen aan een huizenopkoper is gemakkelijker en gaat een stuk sneller, maar het kan ook interessant zijn als u bijvoorbeeld weinig of geen hypotheek meer heeft op de woning.

Waar komt het op neer

Een huis leren verkopen is cruciaal. Zorg ervoor dat u zich mentaal en financieel voorbereidt op minder dan ideale scenario’s. Een woning kan veel langer op de markt te koop staan ​​dan u verwacht, zeker in een krimpende markt. En wat we nu al zien is dat de hypotheekrente opeens behoorlijk en snel oploopt. Veel onrust in de wereld vormen ook een extra risico op instortende markten.

Maar ook als u in een situatie komt dat u met twee huizen zit, met twee hypotheken en twee energierekeningen kan het opeens heel interessant worden om met huis opkoper Leco Vastgoed contact op te nemen. Als u niet snel een koper kunt vinden, kunt u nog overwegen om uw huis te gaan verhuren. Maar hier zitten ook veel nadelen aan en let er dan ook op dat u om schriftelijke toestemming vraagt van uw hypotheekbank om uw huis te mogen verhuren.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een snelle en eerlijke verkoop van uw huis, vul nu ons contactformulier. Wij helpen u graag.