Selecteer een pagina

Ontvang gratis een bod en verkoop uw huis in 1 week.

hoe een huis te verkopen nadat en familielid sterft

Een huis verkopen na een overlijden.

Ik Wil Van Mijn Woning Af is dé snelste manier om uw huis te verkopen.
Ook uw erfenis nalatenschap snel verkopen. Eventueel Vandaag?
Hoe we dat doen? Heel simpel, wij kopen uw huis!

1. Aanvraag

U kunt contact met ons opnemen. We maken een gratis afspraak bij u thuis.

U

2. Beoordeling

We beoordelen of uw woning in aanmerking komt voor directe aankoop door ons.

h

3. Verkocht

Na de waardebepaling volgt er een vrijblijvend bod op uw woning. U beslist!

Hoe een huis te verkopen nadat een familielid sterft?

Hoe een huis te verkopen nadat een familielid sterft​De dood van een familielid is altijd moeilijk voor een gezin. U moet niet alleen de emotionele onrust doorstaan ​​die gepaard gaat met een dierbare. Maar ook met de details van de echte wereld – zoals het verkopen van het huis van je familielid. Hoe een huis te verkopen nadat een familielid sterft, is wat bekend staat als een ‘boedelverkoop’. Aan ons kun je eventueel je woning direct verkopen.

Dé snelste manier om uw huis te verkopen… na een overlijden

Het antwoord is snel je huis verkopen aan HuisSnelVerkopen.nl! Want je kunt jouw huis direct verkopen, gratis en binnen 24 uur! “Vandaag huis verkopen” en “snel je woning verkopen” zijn niet voor niets termen waar we hoog mee in de zoekresultaten willen staan. Wil je ook direct zekerheid? Maak dan snel een afspraak met HuisSnelVerkopen.nl voor een vrijblijvende kennismaking. Afhankelijk van de makelaar en de tijd, kun je misschien je huis vandaag verkopen! Wij kopen huizen, dat is onze specialiteit en dat maken we waar. Indien wij interesse hebben in je woning kan je huis dus binnen 24 uur verkocht zijn. Zonder makelaarskosten, en zonder stress en onzekerheid.

Wat is boedelverkoop nadat een familielid sterft?

De term ‘boedelverkoop’ kan vaak op verschillende manieren worden geïnterpreteerd. Als u bijvoorbeeld geen makelaar bent, denkt u misschien dat een boedelverkoop een veiling is waar meubels en andere bezittingen worden geliquideerd. De meeste makelaars denken daarentegen aan een boedelverkoop door een woning te verkopen aan een van de erfgenamen. Beide kunnen als correct gebruik van de term worden beschouwd. 

De verkoop van het huis van iemand die onlangs is overleden, is in veel opzichten vergelijkbaar met de verkoop van een ander huis, maar er zijn enkele extra overwegingen. Weten hoe u alle potentiële hindernissen van de verkoop van een huis moet aanpakken, maakt het proces gemakkelijker.

De woning klaar maken voor een onderhandse verkoop is geen gemakkelijke taak. Je leven is plotseling gevuld met tonnen emoties. Nu moet je een huis verkopen dat extra stress toevoegt. De meest voorkomende situatie is dat een zoon of dochter een ouderlijk huis moet verkopen. Meestal zijn er veel goede herinneringen aan het huis van een ouder, vooral als kinderen op die plek zijn opgegroeid.

Blijvende herinneringen zoals deze kunnen de verkoop ervan bemoeilijken. Velen moeten zich afvragen wat ze moeten doen als ze het huis van een ouder erven. We kopen huizen en bieden u het beste alternatief bij het snel verkopen van de ouderlijke woning bij overlijden.

Huis verkopen na sterfgeval? Dat kan bij HuisSnelVerkopen.nl.

We kunnen het niet vaak genoeg herhalen, maar HuisSnelVerkopen.nl is dé snelste manier om een ouderlijk huis te verkopen. Dat kunnen we niet alleen zeggen, we hebben er ook bewijs voor. Bij interesse van onze kant heb je binnen 24 uur al een bod op je huis. Maar hoe zit het dan met het inschakelen van een gewone makelaar? Die kun je natuurlijk ook inschakelen maar houdt dan rekening met het betalen van 1 tot 2 procent van de koopsom voor kosten aan makelaarscourtage. Bij een woning van 250.000 euro is dat al gauw 2.500 tot 5.000 euro van de verkoopprijs. Het percentage van de courtage staat niet vast. Want er zijn grote onderlinge verschillen tussen de percentages die makelaars hanteren. Tel daarbij op de extra kosten die makelaars in rekening brengen voor onder andere het plaatsen van advertenties op internet en andere reclamekosten zoals open huis dagen niet vergeten.

Een huis verkopen nadat een familielid sterft.

De executeur is degene die verantwoordelijk is voor de afwikkeling van de erfenis. Een executeur wordt aangewezen in een testament. Dit kan één van de erfgenamen zijn maar het kan ook een buitenstaander zijn. Bij het uitzoeken hoe een huis te verkopen, zijn er enkele belangrijke overwegingen. Hieronder vindt u enkele dingen waar u meteen aan moet denken. 

1. Betaal de rekeningen voor het huis.

Het is in uw eigen belang om op de hoogte te blijven van de rekeningen met betrekking tot het huis, zoals de hypotheek, nutsvoorzieningen en onderhoud, eventuele huur voor de centrale verwarming, totdat u de koop heeft afgerond. Hoewel het overlijden van uw geliefde belangrijk voor u is, verwachten de hypotheekverstrekker en andere dienstverleners nog steeds dat zij worden betaald.

U kunt problemen voorkomen door ervoor te zorgen dat al deze facturen worden betaald totdat u zeker weet dat ze niet meer nodig zijn – zoals als u de tuinman laat weten dat zijn diensten niet langer nodig zal zijn.

Het betalen van de rekeningen moet echter gebeuren via de boedel en NIET op persoonlijk titel.

2. Verzamel alle nodige documenten m.b.t. het huis.

Een van de minst leuke, maar vooral noodzakelijke dingen die de achterblijvers moeten doen, is het verzamelen van alle benodigde financiële documenten. Financiële documenten zijn essentieel voor de verdeling van de spullen, inclusief het huis. Zonder alle benodigde documenten wordt het veel ingewikkelder. Misschien moet je een tijdje zoeken om alles te vinden wat je nodig hebt. Vaak zullen alle documenten niet op dezelfde plaats staan. Soms zullen mensen ze op verborgen plaatsen opslaan. Het is de moeite waard om overal te zoeken , inclusief kruipruimtes, de zolder, de garage, alle vakken en bestanden doorlopen en zelfs onder het matras en de laden kijken.

De documenten die u wilt verzamelen, kunnen zijn:

  • Als er een testament is, wordt de verdeling van de spullen en het huis aanzienlijk vereenvoudigd.
  • Ontvangsten van rekeningen – Neem contact op met alle schuldeisers.
  • Beleggingsdocumenten – Mogelijk heeft uw familielid aandelen en / of obligaties?
  • Verzekeringsdocumenten – Er kan een polis zijn van een werkgever of een polis die privé is aangegaan.
  • Huiseigenaarsbeleid – Houd de verzekeringen van de huiseigenaar up-to-date en verhoog indien nodig de dekking.