Huis verkopen aan familie

Huis verkopen aan familie kan definitief via huissnelverkopen.nl

Met je familie moet je wandelen niet handelen

gratis & vrijblijvend

Ontvang binnen 1 dag een bod

Doe direct een aanvraag

Wij kopen in heel Nederland

Met meer dan 20 jaar ervaring bestaat het team van Leco Vastgoed uit ervaren specialisten waaraan u definitief uw huis kunt verkopen.

Reviews

Lees onze klant ervaringen en overtuig u van onze correcte en betrouwbare werkwijze.

favicon huis snel verkopen  Gratis het beste bod

favicon huis snel verkopen  Aanbetaling mogelijk

favicon huis snel verkopen  Ruim 20 jaar ervaring

huis verkopen aan familie

Hoe werkt het?

Bent u van plan om uw huis te verkopen aan een familielid? Maar verloopt de verkoop niet zo soepel als u had verwacht? Aan Leco Vastgoed kunt u uw huis snel en gemakkelijk verkopen. Wij zijn investeerders en doen direct een goed bod op uw huis. Het maakt niet uit wat voor huis u hebt, een tussenwoning, een hoekwoning of een appartement. Wij kopen alles. Dat betekent dat u geen kostbare tijd verliest aan uitgestelde deals, bedenktijd, kijkers over de vloer etc. 

huis verkopen aan familie

In 5 stappen verkocht

met je familie moet je wandelen niet handelen

huis verkopen aan familie

Discreet verkopen

Leco Vastgoed houdt zich bezig met het aan- en verkopen van woningen, beleggings- en bedrijfspanden. We kijken samen met u naar de mogelijkheden voor het verkopen van uw huis aan ons. Wij zijn een van de weinige makelaars in Nederland die gespecialiseerd is in het direct opkopen van woningen. 

Ontzettend vriendelijk en goudeerlijk.
Is er niet op uit om vooral eigen zakken te vullen. Je vindt ze niet vaak moet ik zeggen…

huis verkopen aan familie

Uw voordelen

Het verschil tussen Leco Vastgoed en een ‘gewone makelaar’ is dat Leco Vastgoed uw huis zelf aankoopt. Hierdoor bieden wij u het snelste verkoopproces voor uw woning. Want als u denkt ‘ik wil snel mijn huis verkopen‘ zijn wij dé specialist. Maar dat niet alleen want wij bieden u ook de handvatten die andere kopers u doorgaans niet kunnen of willen bieden.

Denk dan bijvoorbeeld aan het verkopen van uw huis op afroep, maar ook een aanbetaling op de koopsom behoort tot de mogelijkheden. 

Gratis het beste bod

Persoonlijk contact

Geen makelaarskosten

Oplevering wanneer u wenst

Aanbetaling mogelijk

Gespecialiseerde huisopkoper

Wij kopen uw huis zelf

Ruim 20 jaar ervaring

Direct uw huis verkopen

huis verkopen aan familie

Wij bieden u het snelste verkoopproces

Het is niet altijd even gemakkelijk een huis te verkopen aan familie. Er zijn vele aspecten waar u rekening mee dient te houden. Wellicht gaat u onbewust verschil maken als u aan een familielid verkoopt. Geen nood, wij staan voor u klaar. Onze huisopkoper kan u tijdens dit gehele traject helpen en uw woning direct aankopen. Zo zorgt u altijd voor een spoedig verloop.

je appartement op facebook zetten

huis verkopen aan familie

Met je familie moet je wandelen niet handelen

Heeft u een familielid die interesse heeft getoond om uw huis te kopen? Het verkopen van een huis aan een familielid kan een ander proces met zich meebrengen dan een verkooptransactie met een onbekende.

Bekijk de volgende stappen en tips zodat u eventuele vragen kunt beantwoorden over het proces van het verkopen van uw huis aan een familielid.

1. Hoe anders is het om een huis aan een familielid te verkopen?

De verkoop van gezinswoningen verschilt van het verkoopproces van een huis. Bekijk de volgende verschillen die u mogelijk moet kennen:

Zakelijke transactie: In de veel voorkomende zakelijke transactie handelen de koper en verkoper (die elkaar niet kennen) afzonderlijk in hun eigen belang om de best mogelijke deal te krijgen. Met andere woorden, u, de verkoper, zal trachten een grote winst op de woning te maken en de koper zal proberen zo min mogelijk te betalen. De koper en verkoper ontmoeten elkaar vaak ergens boven of onder de vraagprijs om een ​​huis tegen de marktwaarde te kopen en verkopen.

Gecontroleerde transactie (niet-zakelijke transactie) : Een gecontroleerde transactie daarentegen houdt een deal in tussen twee aan elkaar verwante personen.

Houd er rekening mee dat wanneer u een huis aan een familielid verkoopt, de IRS de verkoopprijs van een gecontroleerde transactie zal onderzoeken om te onderzoeken of de verkoop als een geschenk wordt beschouwd of dat deze overeenkomt met de reële marktwaarde. De belastingdienst kan u meer informatie geven over de fiscale consequenties.

2. Hoe u uw huis aan een familielid kunt verkopen

Breng het verkoopproces tot stand
Zorg ervoor dat u en uw gezin het eens zijn over het verloop van de verkoop en hoe u officiële beslissingen neemt. Door van tevoren de basis voor de verkoop te leggen, elimineert u toekomstige conflicten of verwarring. Misschien wilt u het volgende bespreken:

1. De professionals die u misschien wilt laten helpen
2. Hoe uw gezinslid het huis gaat kopen en voor welke prijs
3. Wat moet er gebeuren als andere partijen erbij betrokken raken en proberen de overeenkomst tussen u en uw gezinslid te wijzigen?
4. Uiteindelijk moeten beide partijen op dezelfde lijn blijven, zodat elke persoon weet wat hij kan verwachten tijdens het verkoopproces van het huis.

2. Huur professionele hulp in
Het inhuren van een makelaar of bemiddelaar in onroerend goed maakt het proces voor beide partijen gelijk. Deze professionals kunnen contracten en vergoedingen (courtage) afdwingen, het papierwerk opstellen, de door de staat vereiste labels van onroerend goed laten opstellen, de belangrijke documenten beoordelen en ervoor zorgen dat het huis voor een eerlijke prijs (marktwaarde) wordt verkocht.

Een goede makelaar geeft advies over wat een goed bod is en wat bespreekbaar is. Dit gevoel is vooral belangrijk om in gedachten te houden bij het verkopen van een huis aan een familielid.

Een professional kan dienen als een “buffer” tussen u en uw familielid, het hele proces objectief houden en advies geven wanneer beide partijen starters zijn. Het uiteindelijke resultaat van de verkoop kan een zeer objectief, soepel proces zijn.

3. Bepaal de waarde van het huis
Een neutrale derde partij moet de waarde van uw huis evalueren. Een professionele taxatie kan een beter onderbouwde beslissing geven over de officiële marktwaarde van uw huis – de waarde van het huis kan zijn veranderd sinds u het voor het eerst kocht. U of uw gezinslid kan de taxatie van het huis betalen om de officiële waarde van het huis te krijgen.

Uw makelaar kan ook een vergelijkende marktanalyse uitvoeren met behulp van het Kadaster. 

4. Bepaal een prijs in
U kunt kiezen uit twee primaire opties voor het instellen van een prijs bij verkoop aan familieleden: cadeau of eerlijke marktwaarde. Een “eigen vermogen” betekent dat u onroerend goed aan uw familielid verkoopt voor een lager bedrag dan de huidige marktwaarde. De schenking van het eigen vermogen is van toepassing op het verschil tussen de huidige marktwaarde en het bedrag waarvoor u uw woning verkoopt.

Als u het tegen een lagere marktwaarde verkoopt, betekent dit dat u het geschenk dat u aan de belastingdienst moet melden. 

5. De verkoop van het huis
Het verkopen van een woning aan een gezinslid kan afwijken van wanneer u oorspronkelijk uw woning verkoopt. Het is een goed idee om een ​​notaris te vragen om advies en toezicht te houden op de juistheid van de gehele procedure.

3. Tips voor het verkopen van een huis aan familie

Lees de volgende tips door voordat u uw huis aan een familielid verkoopt. Mogelijk moet u al deze ideeën toepassen wanneer u door het verkoopproces gaat.

Zet alles op schrift

Houd georganiseerde notities bij van alle voorwaarden en overeenkomsten van de verkoop. Dit kan misverstanden tussen partijen voorkomen.

Schakel een notaris en bouwkundige inspectie in

U moet altijd een notaris inschakelen bij verkoop van een huis, zelfs als u van plan bent uw huis aan een familielid te verkopen. Een notaris staat boven de partijen en zal u adviseren bij het verkopen van een huis aan familie. 

Bouwkeuringen en inspecties komen zowel de koper als de verkoper van het huis ten goede, omdat het de koper beschermt tegen grote problemen met bijvoorbeeld het dak, sanitair, elektrische systemen of andere problemen. Zet eventuele gevoelens opzij en laat de inspectie toch komen.

De hypotheekvertrekker van de koper heeft een taxatie nodig om er zeker van te zijn dat het huis meer waard is dan het geleende bedrag. De taxatie kan hoog of laag zijn. Kortom, het is altijd voordelig om zowel een bouwkundige en een taxatie te laten uitvoeren.

3. Houd emoties op afstand

Het verkopen van uw huis aan een familielid kan emotioneler zijn dan het verkopen van uw huis aan een vreemde. Het bepalen van de verkoopprijs kan bijvoorbeeld leiden tot conflicten of twijfels.

Een veelgemaakte fout die verkopers maken, is dat ze de verkoop nonchalanter behandelen dan ze normaal zouden doen. Ze vragen misschien te weinig en krijgen later spijt. Een familielid vragen om een ​​bedrag dat ver onder de marktwaarde ligt, kan in de toekomst dus tot spijt leiden.

Neem financiële beslissingen op basis van logica in plaats van emotie en houd het proces formeel. Aandringen op het invoeren van standaardprocedures, zoals:

– Verkopen tegen een eerlijke prijs
– Volg de juiste stappen 
– Volg de belastingwetgeving op
– Professionele hulp inroepen

4. Is het de moeite waard om een ​​huis aan een familielid te verkopen?

Er zijn ook voordelen aan het kopen van een huis van een vriend of familielid , maar het combineren van verkoop van huizen en familie kan een lastige zaak zijn. Hetzelfde geldt voor het verkopen van een huis aan een familielid.

Als u uw huis verkoopt aan iemand die u vertrouwt, kan dat het verschil maken. Maar denk ook eens aan een betrouwbare huizenopkoper

De nadelen kunnen het volgende omvatten:

– Niet zoveel aan het huis overhouden als je wel zou overhouden bij verkoop in een vrije woningmarkt
– Belangrijke emotioneel loze stappen in het proces overslaan omdat “het familie is”
– Verkopen tegen een niet reële marktwaarde van uw huis
– Risico’s van naheffing van belasting door de belastingdienst. Denk aan het schenkingsrecht.

Voordat de beslissing wordt genomen om aan een familielid te verkopen, moeten beide partijen de voor- en nadelen afwegen voordat u doorgaan met de verkoop van het huis aan familie.

5. Waar komt het op neer?

Het verkopen van een huis aan een familielid is niet zo eenvoudig als het lijkt, wat betekent dat u en de koper aan elkaar verwant zijn. Verkopen aan een familielid omvat een totaal ander proces dan verkopen aan een vreemde.

U kunt in deze situatie verschillende voor- en nadelen van het huisverkoopproces ontdekken. Het directe voordeel is dat u een bereidwillige koper heeft en een verkoop die meer betekenis heeft dan alleen uw huis aan een vreemde verkopen.

Het is echter mogelijk dat u niet zoveel geld ontvangt als u aan een familielid verkoopt in vergelijking met wat u zou krijgen als u uw huis op de vrije markt zou zetten. U kunt ook in de verleiding komen om stappen in het proces over te slaan door geen professionals in de arm te nemen. Bovendien zal de belastingdienst mogelijk de verkoopprijs onderzoeken om te bepalen of de verkoop voldoet aan de reële marktwaarde.

Bekijk hoe het kopen van een huis van een familielid werkt voordat u ervoor kiest om deze route te gaan bewandelen. Overweeg ook eens om contact op te nemen met Leco Vastgoed. Wellicht bieden wij u een betere optie dan wanneer u uw huis aan een familie verkoopt.

Direct uw huis verkopen