Selecteer een pagina

Ontvang gratis een bod en verkoop uw huis in 1 week.

Gratis tips huis snel verkopen

Verkoop aan ikwilvanmijnwoningaf. Bespaar tijd, geld, en stress.

tips huis snel verkopen

huis snel verkopen

STAP 1

Vraag online het bod aan, de verkoop start veilig vanuit
uw eigen thuis.

Vul nu ons contactformulier in, dit duurt slechts seconden.

huis verkopen

STAP 2

Wij bekijken en beoordelen of uw huis in aanmerking
komt.

We maken een afspraak bij u thuis voor een vrijblijvende bezichtiging.

huis direct verkopen

STAP 3

Binnen 24 uur weet onze makelaar of hij uw huis gaat kopen. U beslist.

Uw woning komt in aanmerking mits deze reëel geprijsd is.

Vandaag uw huis verkopen?

Kies voor zekerheid in een onzekere tijd

De 17 tips voor huis snel verkopen…

Huis Snel Verkopen biedt u het snelste verkooptraject voor uw woning. Wij realiseren ons dat de verkoop van uw huis een grote zorg kan zijn. De verkoop kan lang duren en erg stressvol zijn. Hieronder treft u tips huis snel verkopen. Doe er dus uw voordeel mee. Maar geen paniek want wij kopen huizen!

Vul uw woning gegevens in en verzend online. Binnen 24 uur ontvangt u van ons een reactie. Waarom zou u nog langer wachten? Kies voor verkoop zekerheid in deze onzeker tijd. Meld uw woning nu aan!

Z

Gratis het beste bod

Z

Geen Makelaarskosten

Z

Direct verkocht

Z

Geen stress of onzekerheid

Z

Persoonlijk contact

Uw huis snel verkopen met 17 bewezen tips

tips huis snel verkopenUw huis verkopen en voorbereiden op kijkers, of ‘staging’ zoals het wordt genoemd, is belangrijk. In de huidige woningmarkt kan het lastig zijn een huis snel te verkopen. Deze pagina zorgt er niet alleen voor dat uw onroerend goed sneller wordt verkocht, maar kan mogelijk duizenden Euro’s aan de waarde toevoegen. In dit artikel zullen we je een aantal bewezen tips geven waarmee u gegarandeerd uw huis sneller kunt verkopen. Een van de beste tips staat staat mogelijk onderaan deze pagina. 

Vul nu ons contactformulier in, want bij interesse ontvang je via Huis Snel Verkopen binnen 24 uur een bod op je woning in Vlaardingen! Alle afspraken worden echter notarieel vastgelegd en u bepaalt ook wanneer de overdracht is bij de notaris. Kortom, dé snelste manier om je huis in Vlaardingen te verkopen! Je gaat toch niet moeilijk doen als het makkelijk kan?

Tip 1: Ontruimen – maar niet depersonaliseren

Weg met al het overtollige spul dat zich in elk hoekje en gaatje heeft verzameld. Berg het op of geef het aan een vriend. Mensen moeten zich kunnen voorstellen hoe het pand eruit zou zien als ze daar zouden wonen. Mensen vinden dit vaak moeilijk, dus maak het gemakkelijk voor hen om alle fantastische woonruimte te zien die je hen biedt. Maar doe bijvoorbeeld ook de gordijnen en luiken open. Leg persoonlijke en waardevolle spullen weg. Laat het er niet uitzien als een generiek hotel; laat wat persoonlijkheid achter. Afgezien van al het andere geeft het fantasierijke kopers suggesties over wat ze zouden kunnen doen. Mensen kopen vaak evenveel in een levensstijl als een onroerend goed. Laat ze de aantrekkelijke kant van je levensstijl zien. Overweeg om omvangrijk meubilair te verwijderen waardoor de ruimte klein aanvoelt en te vervangen door kleiner meubilair.

Tip 2: Een frisse lik verf van tips huis snel verkopen

Nog een van de beste tips huis snel verkopen. Door je muren een frisse lik neutrale verf te geven, lijkt je huis lichter en groter. Het stelt de kijkers in staat om zich gemakkelijker voor te stellen hoe ze de kamers aan hun behoeften zouden aanpassen. Het zal voor de kopers gemakkelijker zijn om in te trekken en de kamers onmiddellijk te gebruiken dan als de muren nog helder paars of limoengroen waren. Maak een goede eerste indruk – geef bijvoorbeeld de voordeur een nieuwe laag felgekleurde verf. Je huis verkopen doe je dus sneller als het er tiptop uitziet. Je wilt dus direct je huis verkopen

Tip 3: Repareer en maak schoon

Voer kleine reparaties uit – gaten in muren, gebroken deurknoppen, gebarsten tegels, gescheurde of versleten tapijten. Veel kopers willen intrekken zonder wijzigingen aan te brengen, dus laat dit toe. Maak alles schoon totdat het fonkelt. Weg met kalkaanslag, tegels goed reinigen en repareren, houten vloeren in de was zetten, alle geuren verwijderen, schone handdoeken ophangen. Hierdoor wordt de plek aantrekkelijker en kunnen kijkers zich voorstellen dat ze daar wonen. Maar ook uw kluswoning verkopen kunt u aan ons. Ruim de tuin op: snij struiken terug, maak het terras en de meubels schoon van korstmos en vuil en maai het gras. Hoewel dit niet veel waarde toevoegt aan je huis, maakt het het waarschijnlijker om te verkopen als mensen zichzelf visualiseren met behulp van de tuin.

Tip 4: Update de keuken bij tips huis snel verkopen

De keuken is de meest waardevolle ruimte in een huis. Het is het meest waard per vierkante voet en kan het verschil maken wanneer kopers onzeker zijn. Overweeg om uw keukenkasten te vernieuwen. Dit is veel goedkoper dan het installeren van nieuwe kasten en vaak even effectief. Het opwaarderen van keukenbladen is duur, maar kan serieuze waarde toevoegen. Ruim de oppervlakken op en laat gewoon een schaal met fruit weg. Haal grote apparaten eruit. Overweeg een upgrade van het sanitair en witgoed, maar houd er rekening mee dat hoewel dat uw woning sneller zou kunnen verkopen, het onwaarschijnlijk is dat u de volledige waarde ervan terugkrijgt.

Tip 5: Licht en luchtig

Wandspiegels laten een kamer er veel groter en lichter uitzien. Overweeg wat op te zetten, vooral in kleinere kamers of gangen. Reinig de ramen van binnen en van buiten en vervang kapotte gloeilampen. Door de ruimte licht en luchtig aan te laten voelen, voelen de kamers groter aan en is het pand aantrekkelijker. Zorg ervoor dat je lampen in donkere hoeken hebt. Een zachte lamp in de badkamer plaatsen kan een warme gloed creëren.

Tip 6: Steek je haard kachel aan

Als het een koude avond is, of zelfs een koude dag, steek dan je haard kachel aan. Overweeg om wat dennenappels te verbranden voor de heerlijke geur. Hierdoor voelt uw huis warm en uitnodigend aan. Als je geen vuur hebt, zorg er dan voor dat de open haard schoon is. Maar let op, steek je kachel niet als als je rookkanaal niet schoon is. Zorg steeds voor optimale veiligheid in huis. Doe het ook niet wanneer je kinderen verwacht bij het bezoek of als je zelf kinderen hebt die je even niet in de gaten kunt houden.

Tip 7. Laat het er mooi uitzien

Zorg ervoor dat de ramen goed zijn bedekt met jaloezieën of gordijnen, omdat naakte ramen een plek onpersoonlijk laten aanvoelen en naar beneden lopen. Koop indien nodig enkele goedkope (bijv. van Ikea of Kwantum). Planten en bloemen brengen kleur, leven en licht in een kamer en ruiken ook heerlijk. Datzelfde geldt voor die fruitschaal op je aanrecht.

Tip 8: Krijg de juiste geuren in huis

Slechte geuren zijn de grootste uitschakeling voor potentiële kopers. Bedek ze niet alleen, maar herstel de bron van de geur. Verwijder afvoerpijpen, wasbakken, open ramen, laat de keuken luchten van oude kookgeuren, gooi meubels weg die zijn ingebed met sigarettenrook en was eventuele vuile lakens. Als je een roker bent, plaats dan kommen azijn rond het huis en laat drie dagen weg. Hoewel de azijn zal ruiken wanneer je de ramen opent, zal deze snel verdwijnen en het grootste deel van de muffe geur van sigaretten eruit halen. Omgekeerd kunnen goede geuren een woning een verleidelijk huis geven. Hoewel het onpraktisch is om vers brood, cakes of appeltaart te bakken voor elke kijker die je huis bezoekt, kun je misschien wat verse koffie zetten. Ook het huis goed luchten helpt. Want de potentiële kopers krijgen de beste indruk als je huis schoon, fris, licht en opgeruimd is.

Tip 9: Het eigendom tonen

U hebt een goede makelaar gekozen (of kies ervoor om uw huis te verkopen aan een investeerder). Dus laat de makelaar uw woning tonen. Het is hun taak om de dingen te zeggen die ze moeten zeggen, wat te markeren en wat te bagatelliseren. Ze zijn ook effectief in het beantwoorden van die lastige vragen over bijvoorbeeld de luidruchtige buren. 

Tip 10: Duidelijke verbeterpunten

Als er voor de hand liggende verbeteringen zijn – bijvoorbeeld het aanpassen van de garage naar extra kamers, of naar de zolder gaan met een vaste trap – en als je dan wat geld hebt, waarom profiteer je dan niet van deze geld koe in plaats van de nieuwe eigenaren gemakkelijk geld te laten verdienen aan de verbeteringen.

Ingrijpende verbouwingen zijn duur, is het dus belangrijk om te overwegen hoe uw plannen waarde kunnen toevoegen aan uw huis. Als u niet genoeg contant geld heeft om de verbouwingen te doen, kunt u overwegen om toch alvast een bouwvergunning aan te vragen.

Tip 11: Plaats uw huis op Marktplaats

De plek om nieuwe en tweedehands spullen te kopen en verkopen. Marktplaats beschikt ook over een rubriek huizen en kamers. Nieuwe en tweedehands goederen, auto’s en diensten, kopen en verkopen op Marktplaats.nl. Voor iedereen een voordeel op de grootste advertentiesite van Nederland. Marktplaats is opgericht in 1999, het was in Nederland één van de eerste websites die zich volledig richtte op rubrieksadvertenties. Sinds de oprichting is de onderneming uitgegroeid tot de populairste website op dit gebied in Nederland met een nog altijd groeiende klantenbasis van particulieren en kleine en grote bedrijven. Elke dag bezoeken ruim 2.1 miljoen mensen Marktplaats. Samen kopen en verkopen zij een zeer divers aanbod aan nieuwe en gebruikte producten en diensten. En niet te vergeten huur- en koopwoningen!

Tip 12: Plaats je huis op Facebook

tips huis snel verkopenNetwerken en relatiemanagement waren dus altijd al belangrijk voor woningverkopers, maar met de opkomst van social media is online netwerken nu belangrijker dan ooit. Denk in het bijzonder ook aan de social media app als Facebook en gebruik Facebook om je woning te presenteren. Je huis snel verkopen via Facebook is dus zeker het uitproberen waard. Maar zorg dan wel voor mooie en de juiste foto’s.

Tip 13: Zorg voor de juiste foto’s

Tips huis snel verkopen De fotopresentatie van jouw woning is hét belangrijkste onderdeel van jouw woningpresentatie. Maak foto’s het liefst met flitser. Licht in huis is belangrijk, maar nog kan een woning soms donker lijken op foto’s. Zorg dan voor een camera met flits en creëer eventueel sfeerlicht door een lamp aan te doen. Het verschil is enorm. Niet iedereen is fan van huisdieren. Zorg daarom dat eventuele kattenbakken, hondenspeeltjes, vissenkommen of vogelkooien niet op de foto staan.

Tip 14: De bezichtigingen

Als je je huis zelf verkoopt is het voordeel dat je direct contact hebt met geïnteresseerde partijen. Je kunt namelijk precies vertellen waarom jij er zo prettig hebt gewoond. Soms willen mensen nog wat extra informatie voordat ze een bezichtiging inplannen. Wees daarom voorbereid op vragen. Verkoop je het zelf? Dan is dit ook erg leuk ter voorbereiding: bak een appeltaart! Maar is dat echt nodig voor de bezichtigingen? Niet echt, maar het ruikt wél erg lekker in huis en je kunt je gasten iets aanbieden.

Zorg dat er rust heerst in huis. Laat je kijkers zelf de route en het tempo bepalen tijdens de bezichtiging. Veel mensen denken dat ze veel moeten praten om hun huis te verkopen, maar eigenlijk draait je huis zelf verkopen vooral om goed luisteren;

Peil de interesse door de vragen te stellen. Bijvoorbeeld of het huis overeenkomt met wat zij ervan hadden verwacht. Zo kom je er ook achter of je advertentie wellicht iets moet worden bijgeschaafd;

Doe je mee aan een landelijke Open Huizen Dag? Bij de meeste mensen staan deze bezichtigingen tussen 11:00 en 15:00 uur gepland. Je kunt ervoor kiezen om jouw Open Huis te verlengen tot bijvoorbeeld 17:30 uur. Hierdoor plannen jouw bezoekers je huis als laatste in, en kunnen op hun gemak rondkijken zodat jouw huis het beste in hun herinnering blijft hangen.

Tip 15: De juiste documenten

Leg de juiste documenten klaar die tijdens de bezichtigingen van pas kunnen komen, of mail deze: hierdoor ben je gelijk in het bezit van hun contactgegevens!

Benodigde documenten;

Het energielabel
Zorg dat je in het bezit bent van het definitief energielabel. Sinds 2015 is het namelijk verplicht om bij de overdracht van je woning een energielabel te tonen. Je kunt dit label alleen zelf aanvragen via de website van de Rijksoverheid.

Vereniging van eigenaren
Is jouw woning een appartementsrecht en maakt het onderdeel uit van een gebouw of complex dan is er vaak een Vereniging van eigenaren actief. Wanneer je een appartement verkoopt, dien je dus deze documentatie van de Vereniging van Eigenaren te kunnen tonen.

Lijst met roerende zaken
In de lijst met roerende zaken zijn alle zaken aangegeven die niet onlosmakelijk aan de woning zijn verbonden. Denk hierbij aan laminaat en gordijnen. Aan de hand van deze lijst geef je aan welke zaken in de woning achterblijven, meegaan of ter overname worden aangeboden.

Tip 16: Een huis verkopen is vooral goed luisteren

Een goede makelaar weet tijdens alle verkoopactiviteiten welke vragen hij moet stellen en wanneer. Train je vraagtechnieken en houd altijd de traditionele regels over het stellen van vragen in gedachten: Wat? Waar? Wanneer? Welke? Waarom? Wie? En hoe? Test voortdurend of je de situatie volledig begrijpt door vragen te stellen en te controleren of er geen misverstanden zijn. Succesvolle makelaars praten 20% van de tijd en luisteren de overige 80% tijdens het verkoopgesprek.

Tip 17: Direct je huis verkopen

Je huis direct verkopen kun je dus doen via Ik Wil Van Mijn Woning Af. En mocht u ondanks de bovenstaande tips huis snel verkopen niet van uw huis afkomen. Dus geen paniek! Want u neemt gewoon geheel vrijblijvend contact op met Ik Wil Van Mijn Woning Af. Kortom, wij helpen u graag verder en doen bij interesse kosteloos een bod op uw huis. Want wij kopen huizen. Maar je wil toch liever definitief je huis verkopen, bel ons eerst voordat u een makelaar inschakelt. 

Tips huis snel verkopen